w ,

10 niesamowitych właściwości Awokado

Obniża poziom cukru we krwi

cukier w kostkach

Awokado zawiera małą ilość cukrów w porównaniu do innych owoców, natomiast charakteryzuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego – około 7 g na 100 g produktu.

Błonnik, inaczej włókna pokarmowe, stabilizują poziom glukozy we krwi, dlatego ze względu na te właściwości awokado ten owoc polecany jest osobom, które miewają skoki glukozy.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.