w , ,

10 pomysłów na zdrowe obiady bez smażenia!

ciecierzyca

Ciecierzycę umieszczamy w blenderze. Dodajemy do niej jajko, czosnek oraz płyn z zalewy. Wszystko blendujemy do momentu, w którym uzyskamy jednolitą masę. Wówczas dodajemy do masy mąkę, proszek do pieczenia, masło orzechowe oraz oliwę. Wówczas ponownie wszystko blendujemy.

Nasz obiad bez smażenia powinien mieć gęstą konsystencję. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Z masy formujemy kulki, które następnie rozgniatamy tak, by miały kształt kotlecików. Wykładamy je na papier do pieczenia. Wstawiamy na 20 minut do piekarnika i gotowe, smacznego! 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.