w , ,

10 pomysłów na zdrowe obiady bez smażenia!

Przygotowanie

cukinia

Masło rozgrzewamy na patelni razem z oliwą. Podsmażamy na nim cukinię, pokrojoną w kostkę oraz startą na tarce marchewkę. Następnie do całości dodajemy śmietankę 30 % i delikatnie podgrzewamy. Bulion podgrzewamy i dodajemy do niego podsmażone warzywa wraz z śmietanką. Następnie ziemniaki również kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się zupy.

Gotujemy przez około 20 minut – w tym czasie ziemniaki powinny zmięknąć. Tuż przed podaniem na wierzchu zupy układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Ten szybki i zdrowy obiad bez smażenia jest również niskokaloryczny! 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.