w ,

Chcesz mieć sokoli wzrok? Zacznij jeść te produkty!

migdały

15. Migdały

Migdały są bogatym źródłem witaminy E, która hamuje procesy zwyrodnieniowe plamki żółtej.

Dzięki regularnemu spożywaniu migdałów możemy obniżyć ryzyko zachorowania na choroby zwyrodnieniowe oczu. Warto spożywać 2 razy w tygodniu garść migdałów. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.