w , ,

10 produktów, które ratują naszą wątrobę przez zniszczeniem

Por.
unsplash.com

Zielone warzywa

Zielone warzywa są bogatym źródłem chlorofilu, który wspomaga funkcjonowanie wątroby, ponieważ oczyszcza naszą krew z toksyn! Warto jeść szpinak, jarmuż, brokuły czy brukselki.

Spożywanie zielonych warzyw zmniejsza również ryzyko powstawania guzów wątroby. Wiele warzyw zawiera także witaminę K oraz glutation i siarkę, które kompleksowo wspomagają funkcjonowanie wątroby.

Najlepiej spożywać takie warzywa na surowo bądź wyciskając z nich sok. Jeśli jednak nie lubimy ich w takiej formie, to możemy spokojnie je ugotować – ważne jest to, byśmy regularnie pamiętali o ich jedzeniu!

Prototyp serca.

TOP10: ciekawostki na temat ludzkiego serca

Prototyp ludzkiej wątroby.

Fakty i mity na temat naszej wątroby