w , ,

Ciasteczka i muffinki – przepisy na jesienne desery

Biszkopty w czekoladzie.
unsplash.com

Biszkopty w czekoladzie z kolorową posypką

Do przygotowania tego deseru potrzebujemy: 1 szklanki mąki pszennej, 1 szklanki cukru, 4 jajek, 2 łyżeczek proszku do pieczenia i szczypty soli. Potrzebujemy również tabliczki dowolnej czekolady i posypki. Najpierw oddzielamy białka od żółtek.

Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Zaczynamy od największych obrotów i kontynuujemy aż do momentu, w którym jajka nie będą spływały z brzegów misy. Następnie partiami dodajemy cukier. Później żółtka.

Na końcu mąkę oraz proszek do pieczenia. Biszkopty wylewamy do dowolnych form i pieczemy przez 20 minut w 170 stopniach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Część biszkopta zanurzamy w czekoladzie, dodajemy posypkę i gotowe. Jesienne desery mogą wyglądać kolorowo i być atrakcyjne w oczach dzieci!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.