w ,

Nigdy nie trzymaj tych rzeczy w lodówce! Sprawdź, jak przedłużysz świeżość żywności

Czego nie trzymać w lodówce?

1. Jajka

Nigdy nie trzymaj tych rzeczy w lodówce! Sprawdź, jak przedłużysz świeżość żywności
medicalnewstoday.com

Jaja bez skorupki muszą być przechowywane w lodówce, aby nie namnażały się bakterie. Z kolei jajka z nienaruszoną warstwą ochroną, powinny być w temperaturze pokojowej. Wtedy są zdecydowanie mniej narażone na zakażenie salmonellą.

Zobacz także:  Oliwki - zdrowy dodatek do pizzy

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.