w ,

Nigdy nie trzymaj tych rzeczy w lodówce! Sprawdź, jak przedłużysz świeżość żywności

4. Awokado

Nigdy nie trzymaj tych rzeczy w lodówce! Sprawdź, jak przedłużysz świeżość żywności
stylzycia.radiozet.pl

Wiele osób kupuje awokado z myślą, że będzie idealnie miękkie. Nie zawsze tak jest. Najczęściej spowodowane to jest przechowywaniem go w lodówce, przez co pozbawione jest etylenu, który odpowiedzialny jest za dojrzewanie. Dlatego, jeśli kupisz awokado, pamiętaj, żeby nie przychowywać go w zimnym miejscu. Optymalna temperatura to 20 stopni Celsjusza.

Zobacz także:  Błędy w pielęgnacji, które powodują starzenie się skóry

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.