w , ,

Tych produktów unikają onkolodzy! Uważaj, co jesz

Tych produktów unikają onkolodzy! Uważaj, co jesz
commons.wikimedia.org, Czego odradzają onkolodzy?

Sól

Sól wykorzystywana jest w kuchni od wieków. Znajdziemy ją w niemal każdej potrawie i produkcie. Stosowana jest nawet do konserwacji pokarmu.

Niestety naszą złą tendencją jest codzienne przyjmowanie słonych potraw, które przyczyniają się do występowania niebezpiecznych chorób nowotworowych. Dlatego ważne jest abyśmy pilnowali zalecaną dzienną dawkę przyjmowania soli, która wynosi 5g.

Zobacz także:  Borderline - choroba, która sprowadza nad przepaść

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.