w , , ,

Czy smażenie na maśle jest zdrowe? Szokująca prawda!

Masło w kostkach, włożone do szklanej miseczki.
pixabay.pl

Kiedy smażenie na maśle może być zdrowe?

Smażenie na maśle może być zdrowe, jeśli zadbamy o temperaturę smażenia oraz wybierzemy masło dobrej jakości. Przede wszystkim powinniśmy pamiętać, że nie należy nigdy dopuszczać do tego, by nasze masło zaczęło się przypalać – kiedy tylko się roztopi należy przystąpić do smażenia jajecznicy czy innego, ulubionego przysmaku.

Jeśli jednak nad masłem zaczyna się unosić nadmierna ilość dymu, jego barwa staje się ciemniejsza a zapach mało przyjemny, to należy zrezygnować ze smażenia.

Zobacz także:  Polacy nie znają tych 15 niesamowitych zastosowań skórki od banana. To ważne!

Kolejnym ważnym czynnikiem jest wybór wysokiej jakości produktów do smażenia – nie powinno to być masło, którego składu nie jesteśmy w stanie zrozumieć ani różnego rodzaju margaryny, zawierające ogromną ilość tłuszczy trans.

Najlepiej wybrać masło, które ma po prostu dobry skład – dzięki temu otrzymamy gwarancję tego, że produkt będzie wysokiej jakości i będzie spełniał nasze oczekiwania pod każdym względem.

miód

Łyżka miodu codziennie przed snem? Zobacz dlaczego warto to robić!

dobry wzrok

Chcesz mieć sokoli wzrok? Zacznij jeść te produkty!