w , ,

Jesz za dużo jajek? Zobacz czym możesz je zastąpić!

Przygotowywanie ciasta.
unsplash.com

Zamiennik jajka w wypiekach

Zastanawiając się nad tym, czym zastąpić jajka w wypiekach, najlepiej spróbować znaleźć ich zamiennik, w składnikach danego ciasta! Doskonałym zamiennikiem jajka w takich produktach będzie mąka oraz kilka łyżek wody.

Są to produkty, które występują w większości przepisów na chleb, ciasto na deser czy ciasto na pierogi, więc nie zmienią znacznie smaku naszych potraw. Aby uzyskać taki zamiennik łączymy jedną łyżkę ciepłej wody z około dwoma łyżkami mąki.

Wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję, dodajemy nasz zamiennik do ciasta i wszystko gotowe! Mamy pewność, że potrawa się uda i będzie dla nas smaczna oraz bezpieczna.

Zobacz także:  Domowe wybielanie zębów w 3 minuty

Durian na drzewie.

Uważaj na ten owoc, kilka osób już przez niego zmarło…

Masala czaj w filiżance.

Magiczny napój, który poprawi Twoje trawienie