w , ,

Jesz za dużo jajek? Zobacz czym możesz je zastąpić!

Tofu w misie.
unsplash.com

Produkty, pomagające uzyskać smak i aromat jajka

W gotowaniu nie zawsze chodzi o to, by jajka spulchniły naszą potrawę i połączyły, znajdujące się w niej składniki. Czasem potrzebujemy ich, ponieważ są składnikami naszego dania, bez którego się ono nie uda!

Jeśli przygotowujemy majonez, jajecznicę czy pastę, imitującą pastę jajeczną, to możemy dodać do nich nieco soli himalajskiej. Ma ona delikatnie jajeczny, przyjemny posmak, który nie będzie nam przeszkadzał, a nada potrawie ciekawego aromatu.

Zobacz także:  Diety eliminacyjne - jakie mogą być konsekwencje?

Jeśli jednak chcesz wiedzieć, czym zastąpić jajka w jajecznicy, serniku czy sałatce, to spieszymy z pomocą – użyj tofu! Jest to produkt, składający się z soi. Pokrój go w kostkę, w paski – postać, która pasuje do Twojej wizji – i zamiennik jajek gotowy!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.