w , ,

Jesz za dużo jajek? Zobacz czym możesz je zastąpić!

Jogurt naturalny w szklanym słoju.
mieszamwgarnku.pl

Jogurt naturalny dla tych, którzy dbają o poziom wapnia w organizmie

Jeśli nie jesteś weganinem a jedynie masz uczulenia na jajka lub po prostu nie chcesz ich jeść, to możesz sięgnąć po ich zamiennik, w postaci jogurtu naturalnego. Około 2 łyżek jogurtu zastąpi jedno jajko.

Jogurt zawiera wapń, który pozytywnie wpłynie na nasze kości, wzmacniając je, chroniąc przed złamaniami, kontuzjami i innymi, nieprzyjemnymi dolegliwościami.

Warto jednak pamiętać o tym, że jogurt ma delikatnie kwaśny smak, więc nie będzie nadawał się na przykład do mięs. Za to doskonale sprawdzi się, jako zamiennik jajka do bułek czy chleba.

Nada im lekkiego, mlecznego posmaku i niezwykle puszystej konsystencji. Takie pieczywo będzie smakowąło wybornie, do tego będzie zdrowe i pozbawione jajek!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.