w , ,

Polacy nie potrafią robić jajecznicy, prawie każdy popełnia ten błąd

Jajka i boczek na patelni.
unsplash.com

Wybierz odpowiednią wielkość patelni

Wiele osób krytykuje posiadanie w kuchni dużej ilości naczyń. Jednak osobna patelnia na jajecznicę, to jedno z tych, które naprawdę się przydają. Chodzi o to, że jej wielkość powinna być odpowiednio dostosowana do ilości jajek, jakie smażymy.

Dzięki temu nie będziemy musieli przesadzać z ilością tłuszczu w trakcie przygotowania śniadania czy męczyć się z mieszaniem dwóch jajek na patelni, o średnicy 30 centymetrów – to wręcz nie ekologiczne, ponieważ nie wykorzystujemy całej powierzchni grzewczej!

Lepiej wybrać mniejszą patelnię i korzystać z niej jedynie do smażenia jajek. Idealna jajecznica nie będzie wówczas przechodziła smakiem czy aromatem innych potraw, które byłyby na niej przygotowywane.

Zobacz także:  Polscy koledzy Jacka Sparrowa

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.