w , ,

Jak nakrywać do stołu – odsłaniamy tajniki dzięki którym stół będzie wyglądał, jak w restauracji

Nakryty talerz na czerwonym obrusie.
pixabay.com

Zadbaj o odpowiednią reprezentację obrusu

Dobór odpowiedniego obrusu, to nie jedyna rzecz, która jest z nim związana w procesie nakrywania do stołu. Powinniśmy zadbać przede wszystkim o to, aby obrus był dobrze wyprasowany. Jeśli będą na nim widoczne wygniecenia, to będzie prezentował się nieestetycznie a przez to stół nigdy nie będzie wyglądał, jak z najlepszej restauracji w mieście.

Zastanawiając się nad tym, jak nakrywać do stołu powinniśmy zadbać też o przyjemny zapach obrusu. Możemy delikatnie pofukać go specjalnym płynem zapachowym do tkanin albo rozcieńczyć szklankę wody z łyżką płynu do płukania i przelać to do atomizera. Tak samo możemy potraktować firany czy kanapę w domu – wówczas w pomieszczeniach będzie unosił się przyjemny, świeży zapach.

Warto pamiętać też o tym, że obrus nie powinien być za krótki ani za długi. Idealnie będzie, jeśli z każdej strony będzie wystawało około 20 centymetrów materiału.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.