w ,

Jak przechowywać żywność, aby na dłużej zachowywała świeżość

Do lodówki nie wkładamy gorących potraw.

Jak przechowywać żywność

Do ważna zasada z dwóch powodów. Po pierwsze gorące potrawy w lodówce sprawiają, że zupełnie zmienia się w niej temperatura. Wówczas agregat lodówki pracuje w wytężony sposób po to, by powrócić do optymalnej temperatury. Jest to nieekologiczne i może sprawić, że nasze rachunki za energię znacznie wzrosną. 

Zobacz także:  Najpopularniejsze nurty psychologiczne w terapii

Dodatkowo, jeśli włożymy do lodówki gorącą potrawę, to sprawimy również, że taka potrawa znacznie szybciej się zepsuje, ponieważ nagła zmiana temperatury negatywnie wpływa na świeżość jedzenia. Dodatkowo w lodówce wytworzy się para, która będzie się skraplała i tworzyła niepotrzebny osad na produktach, znajdujących się w lodówce. 

Czytaj także: Obiad na lato – przepisy, które są szybkie, zdrowe i sycące

zabawy z dzieckiem w domu

11 pomysłów na zabawy z dzieckiem w domu

wpływ kiszonek

Zdrowotny wpływ kiszonek na organizm