w ,

Jak przechowywać żywność, aby na dłużej zachowywała świeżość

W lodówce unikamy wilgoci

Jak przechowywać żywność

Niektóre osoby uważają, że mięso, owoce czy warzywa, które zamierzamy spożywać należy umyć przed włożeniem do lodówki. Jest to jednak mit, który sprawia, że zarówno owoce, warzywa, jak i mięso, które trzymamy w lodówce znacznie szybciej się psuje. Każdy z tych produktów, owszem, powinien zostać umyty. Należy to jednak zrobić bezpośrednio przed spożyciem a nie przed włożeniem do lodówki. 

Zobacz także:  Sok z granatów i jego niesamowite właściwości dla zdrowia i urody

Z kolei warzywa i owoce, które już są wilgotne powinny zostać przez nas dokładnie osuszone, najlepiej papierowym ręcznikiem, ponieważ wilgoć w połączeniu ze stycznością z innymi warzywami czy owocami może przyczynić się do ich nadmiernego gnicia i powstania przykrego zapachu w lodówce. 

zabawy z dzieckiem w domu

11 pomysłów na zabawy z dzieckiem w domu

wpływ kiszonek

Zdrowotny wpływ kiszonek na organizm