w ,

Jedzenie, które zapewnia przyspieszenie metabolizmu

Dodatki

zielona sałata w misce

Ważne dla odchudzania jest jednak to, aby spożywana w ramach przystawki sałata nie zawierała wielu kalorii. W tym celu warto dodać do niej inne warzywa – pomidory, ogórki, rzodkiewkę, czerwoną cebulę i np. jajko lub mozzarellę. Dzięki temu nie będzie miała dużo kalorii a z pewnością nas nasyci. 

Ważny jest także sos, jakiego użyjemy do sałatki. Zamiast standardowego i kalorycznego majonezu czy oliwy warto postawić na ich zamienniki. Należą do nich między innymi jogurt naturalny, jogurt grecki oraz ocet winny i ocet jabłkowy. W wyniku ich mieszania możemy uzyskać doskonały, niskokaloryczny sos. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.