w , ,

Przepis na najlepsze pierogi z kapustą i grzybami, jakie jadłeś

Farsz do pierogów.
foodmag.pl

Dobrze przygotowany farsz na idealne pierogi

Kiedy mamy już ulepione ciasto, odkładamy je, by odpoczęło. W tym czasie zabieramy się za przygotowanie farszu do pierogów. Warto mieć na uwadze to, że pierogi z kapustą i grzybami mogą mieć dowolne proporcje grzybów i kapusty w farszu.

My proponujemy lekko kwaśną wersję pierogów, które idealnie wkomponowują się w świąteczne smaki oraz regulują pracę układu pokarmowego! Do przygotowania farszu potrzebujemy 800 gramów kiszonej kapusty, 80 g suszonych grzybów bądź kilograma pieczarek i 2 cebul.

Zobacz także:  Gadżety kulinarne, które ułatwią pracę w kuchni

Najlepsze pierogi z kapustą i grzybami powinny mieć grzyby leśne, ale można je zastąpić podsmażonymi pieczarkami. Grzyby najlepiej zacząć przygotowywać dzień wcześniej.

Należy zalać je wodą i odstawić na kilkanaście godzin. Wody po grzybach nie wylewamy a odstawiamy na bok. Nasączone wodą grzybki kroimy w drobne paseczki, siekamy cebulę i razem podsmażamy je na kilku łyżkach oleju.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.