w , ,

Przepis na najlepsze pierogi z kapustą i grzybami, jakie jadłeś

Wycinanie pierogów z ciasta.
unsplash.com

Ostatni etap przygotowania pierogów

Kiedy kapusta się ugotuje, odsączamy ją z wody i łączymy z grzybami oraz cebulą. Wszystko razem podsmażamy przez około 30-40 minut, co jakiś czas mieszając, by nie doszło do przypalenia. Możemy dodać jeszcze kilka łyżek oleju.

Kiedy farsz będzie już miękki sprawdzamy jego smak. Możemy dodać ewentualnie soli i pieprzu do smaku. Wówczas przystępujemy do lepienia pierogów. Najlepiej wycinać ich kształt szklanką i nakładać po około łyżeczce farszu.

Pierogi należy gotować w lekko osolonej wodzie przez 5 minut od ich wypłynięcia. Najlepsze pierogi z kapustą i grzybami idealnie smakują w połączeniu z lekko podsmażoną cebulką, smacznego!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.