w , ,

8 tysięcy 'ofiar awokado’ – dlaczego należy uważać

Warzywa i owoce w otoczeniu sztućców.
unsplash.com

Jak uniknąć zagrożenia – apel lekarzy i producentów

Istnieje prosty sposób na to, by uniknąć zagrożenia, płynącego z uszkodzenia ciała podczas otwierania awokado. Apelują o jego zachowanie chirurdzy, pracujący w holenderskich szpitalach, ale i producenci owoców!

Awokado jest bowiem na tyle smaczne i zdrowe dla naszego organizmu, że warto włączać je do diety! Ofiary awokado nie są dowodem na to, że jest inaczej a na to, że należy być ostrożnym – nawet przy tak prozaicznych czynnościach, jak otwieranie owocu!

Zobacz także:  Pomysły na przetwory, które warto mieć w swojej spiżarni

Według instrukcji lekarzy i osób, zajmujących się uprawą awokado, dla zwiększenia bezpieczeństwa, wystarczy używać do otwierania awokado łyżki a nie noża. Dzięki temu pestka z łatwością zostanie usunięta z owocu a my będziemy bezpieczni.

Trudno zrobić sobie poważną krzywdę za pomocą łyżki, ale warto pamiętać, że i przy tym kuchennym narzędziu lepiej być nieco rozważnym – zwłaszcza, gdy w pobliżu są kilkuletnie dzieci!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.