w , ,

8 tysięcy ‚ofiar awokado’ – dlaczego należy uważać

Warzywa i owoce w otoczeniu sztućców.
unsplash.com

Jak uniknąć zagrożenia – apel lekarzy i producentów

Istnieje prosty sposób na to, by uniknąć zagrożenia, płynącego z uszkodzenia ciała podczas otwierania awokado. Apelują o jego zachowanie chirurdzy, pracujący w holenderskich szpitalach, ale i producenci owoców!

Awokado jest bowiem na tyle smaczne i zdrowe dla naszego organizmu, że warto włączać je do diety! Ofiary awokado nie są dowodem na to, że jest inaczej a na to, że należy być ostrożnym – nawet przy tak prozaicznych czynnościach, jak otwieranie owocu!

Zobacz także:  Szczepionka na COVID-19 już w Polsce! Jak i kiedy możemy się zacząć szczepić

Według instrukcji lekarzy i osób, zajmujących się uprawą awokado, dla zwiększenia bezpieczeństwa, wystarczy używać do otwierania awokado łyżki a nie noża. Dzięki temu pestka z łatwością zostanie usunięta z owocu a my będziemy bezpieczni.

Trudno zrobić sobie poważną krzywdę za pomocą łyżki, ale warto pamiętać, że i przy tym kuchennym narzędziu lepiej być nieco rozważnym – zwłaszcza, gdy w pobliżu są kilkuletnie dzieci!

Na Ziemie leci asteroida.

Na Ziemię z kosmiczną prędkością leci asteroida

Miód i łyżeczka do miodu.

Miód i zapałka? Dzięki temu rozpoznasz prawdziwy miód w sekundę