w ,

Pomysły na jabłka – owoce pełne witamin i energii

Przygotowanie

Pomysły na jabłka - owoce pełne witamin i energii

Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy wodą – raz w gorącej i raz w zimnej wodzie, by pozbyć się gorzkiego posmaku. Mleko podgrzewamy a kiedy zacznie wrzeć wsypujemy do niego kaszę. Następnie maksymalnie zmniejszamy gaz tak, by kasza mogła powoli wchłaniać całe mleko. Kiedy już się tak stanie zdejmujemy ją z ognia. Przygotowujemy tortownicę o średnicy 25 cm. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. 

Jabłka kroimy w talarki, łączymy z cukrem oraz cynamonem i wanilią. Tortownicę wykładamy lekko przestudzoną kaszą. Na to układamy jabłka i posypujemy kruszonką, powstałą w wyniku połączenia cukru, mąki, margaryny oraz skórki z pomarańczy. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 30-35 minut i deser przygotowany!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.