w ,

Pomysły na lunch do szkoły i pracy

Przygotowanie

czerwone pomidory koktajlowe

Ugotowaną kaszę odstawiamy do ostudzenia. Czosnek podsmażamy na oliwie do czasu aż się lekko zarumieni. Kurczaka obtaczamy w przyprawach i wkładamy do już zeszklonego czosnku. Smażymy przez około 7 minut.

Po wystudzeniu kurczaka łączymy go z kaszą i pozostałymi warzywami, pokrojonymi w kostkę. Tłuszcz, na którym smażyliśmy kurczaka będzie stanowił sos. 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.