w , ,

Przepisy na jesienne kolacje

Twaróg na talerzu i cukier puder w miseczce.
unsplash.com

Wykonanie drożdżówki

Całość zagniatamy widelcem. Warto mieć na uwadze, że twaróg chudy nie sprawdzi się w tego rodzaju wypiekach. Będzie za słuchy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Powinno mieć grubość około 1-1,5 centymetra.

Smarujemy je twarogiem i posypujemy kakao. Jego ilość zależy od tego, jak intensywny czekoladowy smak chcemy osiągnąć. Całość zwijamy w rulon, który następnie przecinamy wzdłuż, ale końcówki nie rozcinamy.

Zobacz także:  Czy Zorro istniał naprawdę? Tak i pochodził z Irlandii, a jego życie było niesamowite

Następnie jeden kawałek przeplatamy przez drugi tak, jak byśmy robili coś podobnego do chałki. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.