w , ,

Przepisy na jesienne kolacje

Paszteciki z ciasta francuskiego na talerzu.
unsplash.com

Paszteciki z mięsem mielonym i szpinakiem

Jesienne kolacje takie jak ta idealnie sprawdzą się podczas rodzinnej imprezy czy spotkania ze znajomymi! Do przygotowania pasztecików potrzebujemy 1 rolki ciasta francuskiego – wyjdzie nam z niej około 12 pasztecików.

Zobacz także:  Najzdrowsze orzechy na świecie

Do tego 250 g mięsa mielonego, 200 g mrożonego szpinaku, ząbek czosnku, oliwa. Mięso mielone podsmażamy z ulubionymi przyprawami. Na osobnej patelni przygotowujemy szpinak. Podsmażamy go z czosnkiem, na oliwie.

Zobacz także:  Top 6 ciekawostki o bursztynie - naszym polskim złocie

Gdy uda nam się zredukować wodę – zarówno w mięsie, jak i w szpinaku – to łączymy oba składniki. Z ciasta wycinamy prostokąty. Nakładamy po sporej łyżce farszu do środka. Zlepiamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.