w , ,

Produkcja jedzenia z powietrza

Liczne pola uprawne.
unsplash.com

Etyczne uprawy – zalety

Skrobia i inne związki, które mogłyby powstawać z dwutlenku węgla, to ogromna ilość zalet dla nas wszystkich! Przede wszystkim nie musielibyśmy się już obawiać o klęski związane z nieurodzajem.

Każdego roku w rolnictwie pojawiają się różnego rodzaju kryzysy: klęski żywiołowe takie, jak susze, gradobicia czy nadmierne opady oraz różnego rodzaju niebezpieczne dla roślin choroby. Nowa metoda produkcji żywności sprawiłaby, że problem by dla nas zniknął!

Zobacz także:  Zdrowotne właściwości klementynek - 10 korzyści

Na Ziemi ponownie pojawiłyby się ogromne obszary przeznaczone na łąki oraz lasy. Problem zbyt dużej ilości dwutlenku węgla zostałby znacznie zredukowany. Ziemia byłaby również mniej zatruwana przez środki chemiczne wykorzystywane do ochrony roślin .

Stopy noworodka w ręczniku.

Będą badać geny wszystkich noworodków

Owoce kawowca na krzaku.

Globalne ocieplenie – w Europie można uprawiać kawę