w , ,

Dlaczego nie pijesz jeszcze tego soku każdego dnia? To takie ważne…

Sok z pigwy.
beszamel.pl

Co możemy przygotować z pigwy

Wiemy już, że pigwa sama w sobie nie nadaje się do spożycia. Musi zostać odpowiednio przerobiona, by była smaczna i zdrowa. Sok z pigwy, to nie jedyny produkt, który możemy utworzyć z tego owocu!

Świetnie smakuje również marmolada z pigwy, która ma wielu fanów i nadaje się do ciast czy jako dodatek do kanapek. Pigwa sprawdza się także, jako baza do dżemów – są one bardzo oryginalne, intensywne i idealne na jesień czy zimę.

Zobacz także:  Przepis na piernik staropolski, dojrzewający w Twojej lodówce przez kilka tygodni

Popularna jest także nalewka z pigwy, która jest bardzo słodka i w smaku przypomina nieco tradycyjną cytrynówkę o charakterystycznym, lekko cierpkim posmaku, który nie jest zbyt mocno wyczuwalny.

Jak widzisz, pigwa ma wiele zastosowań, więc jeśli masz szansę przygotować coś z jej owoców, to nie wahaj się – ich smak oraz zdrowotne właściwości są warte włożenia w ich przygotowanie nieco pracy!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.