w ,

Syrop z marchwi i miodu na mokry kaszel

Marchew.
unsplash.com

Syrop z marchwi i miodu – właściwości zdrowotne

Syrop z marchwi i miodu doskonale sprawdza się przy łagodzeniu mokrego kaszlu, ale i przy pierwszych objawach grypy czy przeziębienia. Wszystko to, dzięki zdrowotnym właściwościom substancji, które się w nim znajdują.

Marchew jest bogata w witaminę A. Dzięki temu wspiera funkcjonowanie naszego wzroku i hamuje starzenie organizmu. Z kolei zawartość witaminy C w marchwi ogólnie wpływa na poprawę funkcjonowania naszego układu odpornościowego.

Zobacz także:  Domowe sposoby na kaca. Wiele osób ich nie zna

Zawarta w marchwi witamina B wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego. Znajdujący się w warzywie beta karoten wspomaga funkcjonowanie odporności i przyspiesza proces regeneracji w trakcie leczenia.

Z kolei miód jest naturalnym antybiotykiem. Znajduje się w nim duża ilość witamin i minerałów. W tym także kwas foliowy i biotyna. Dzięki temu syrop z miodu i marchwi może być stosowany w leczeniu kaszlu także u kobiet w ciąży!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.