w ,

Syrop z marchwi i miodu na mokry kaszel

Syrop z marchwi i miodu na mokry kaszel

Przepis na syrop z marchwi i miodu

Jak już wspominaliśmy przygotowanie syropu jest wyjątkowo szybkie i proste. Potrzebujemy zaledwie 500 gramów marchwi oraz 5 łyżek stołowych miodu. Warto sprawdzić jego skład i pochodzenie, ponieważ miody, sprzedawane w marketach, to niekiedy tylko rozpuszczony cukier.

Naszą marchew obieramy i kroimy na talarki. Dodajemy około 250 mililitrów wody i gotujemy na niewielkim gazie tak, by marchew zmiękła, ale się nie przypaliła. Wyjmujemy marchew i zgniatamy ją bądź ścieramy.

Kiedy wystygnie, łączymy ją z miodem. Całość umieszczamy w słoiczku bądź butelce na około 24 godziny. Po tym czasie nasze remedium na dolegliwości grypowe jest już gotowe.

Syrop z marchwi i miodu najlepiej spożywać w ilości około 4 łyżek dziennie. Już po 2 dniach zauważymy znaczną poprawę stanu zdrowia i samopoczucia!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.