w ,

30 Genialnych domowych trików. Musisz koniecznie je poznać

Mięso z ziołami.
unsplash.com

16. Zamrożone mięso

Zapomniałeś o tym, żeby wyciągnąć mięso na obiad i teraz masz przed sobą perspektywę oczekiwania kilku godzin na to, aż ono się rozmrozi? To żaden problem! Będzie gotowe w kilka minut, jeśli skorzystasz z naszej porady!

Mięso wystarczy włożyć do miski i zalać wodą – może być ona ciepła. Aby przyspieszyć proces rozmrażania, warto wymieniać wodę co kilka minut. Po około 20 minutach nasze mięso będzie gotowe.

Jeśli zależy Ci na bardzo szybkim rozmrożeniu mięsa, to możesz do niego użyć wrzącej wody. Wtedy proces będzie naprawdę szybki a Ty po chwili będziesz mógł już przyrządzać swoją potrawę.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.