w , ,

Triki na pryskający olej

Ciemne garnki na ciemnym tle.
unsplash.com

Sucha patelnia

Ten trik może wydawać się być banalny, ale jest najbardziej skuteczny ze wszystkich! Olej na patelni najczęściej tryska dlatego, że jest połączony z wodą. Możemy taką patelnie przetrzeć suchym ręcznikiem bądź ściereczką.

Nie jest to jednak jedyna możliwość pozbycia się wilgoci z powierzchni patelni. Możemy także nastawić ją bez oleju na bardzo niewielki gaz. Wówczas obserwujemy patelnię i czekamy aż kropelki wody odparują.

Gdy tak się stanie, nalewamy na rozgrzaną patelnię olej, oliwę czy masło klarowane. Najlepiej wylewać je drobnym strumieniem. Tuż po wylaniu tłuszczu możemy zwiększyć gaz do takiego poziomu, na jakim chcemy smażyć daną rzecz.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.