w , ,

Triki na pryskający olej

Olej w ciemnej butelce na stoliku.
unsplash.com

Przechowywanie oleju

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że olej to produkt spożywczy, który nie musi być przechowywany w lodówce. Co ciekawe, chłodna temperatura również może być przyczyną tego, że podczas gotowania nasz tłuszcz pryska na całą kuchnię!

W takiej sytuacji występuje ogromna różnica, jeśli chodzi o temperaturę cieczy wyjętej z lodówki i rozgrzanej patelni, na którą ona trafia. Zamiast tego olej lepiej przechowywać tłuszcz w kuchennej szafce czy spiżarni.

Warto zwrócić tutaj uwagę na to, jakiego rodzaju tłuszczu używamy. Niektóre rodzaje wymagają przechowywania w ściśle określonej temperaturze czy bez dopływu promieniu słonecznych, aby zachować swój smak i aromat.

Zobacz także:  Czy Zorro istniał naprawdę? Tak i pochodził z Irlandii, a jego życie było niesamowite

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.