w , ,

Triki na pryskający olej

Przekładanie jedzenia z patelni na talerz.
unsplash.com

Zwróć uwagę na to co smażysz

To również ważne w kontekście tego, co dzieje się na patelni. Jeśli będziemy wrzucać na rozgrzany tłuszcz mięso, które właśnie opukaliśmy w zimnej wodzie czy świeżo umyte warzywa, to efekt może być naprawdę nieprzyjemny i niebezpieczny dla naszej skóry.

To co za chwilę znajdzie się na oleju powinno w pierwszej kolejności zostać osuszone. Możemy tego dokonać w specjalnej maszynce, która pozwala na odsączenie wody albo w tradycyjny sposób – przy użyciu ręcznika.

Zobacz także:  Święto Zmarłych w innych krajach

Jeśli jednak już zdecydujemy się wrzucić coś mokrego na wrzący tłuszcz, to najlepiej od razu mieć w pogotowiu pokrywę, którą zakryjemy patelnię chroniąc siebie i przestrzeń wokół nas przed nieestetycznymi kroplami cieczy, które trudno zmyć.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.