Obieranie czosnku w stylu prawdziwego eksperta
Bycie profesjonalistą w przygotowywaniu potraw sprawia, że czas spędzony w kuchni jest o wiele płynniejszy i wydajniejszy. A ta następna sztuczka jest nie tylko pomocna, ale także super zabawna.
Obieranie każdego ząbka czosnku jest nie tylko czasochłonne, ale także sprawia, że dłonie przez wiele godzin pachną czosnkiem – triki w kuchni mogą to zmienić! Co by było, gdybyśmy powiedzieli Ci, że mamy sposób na odklejenie całej skórki z czosnku w zaledwie 30 sekund?
- Ostrożnie połóż nóż nad główką czosnku i połam go na kawałki.
- Umieść każdy ząbek czosnku w szklanym słoju.
- Wstrząsaj słoikiem przez 30 sekund i po prostu obserwuj, jak skóra sama się odrywa.
- Wylej zawartość słoika na talerz i wyjmij pięknie obrane kawałki czosnku.