w , ,

Triki w kuchni sprawią, że staniesz się mistrzem gotowania

Zmiękczanie masła wodą

Wiele przepisów na pieczenie wymaga dodania zmiękczonego masła – nie należy go mylić ze stopionym masłem. A ci z Was, którzy próbowali „zmiękczyć” masło w kuchence mikrofalowej, wiedzą, że zaledwie kilka sekund za długo w mikrofali może zmienić je ze zmiękczonego na roztopione.

Zobacz także:  Nie rób tego przed zaśnięciem! 6 zasad zdrowego snu

Dla wszystkich którzy próbowali mamy naprawdę świetne triki w kuchni!

  1. Umieść filiżankę wody w kuchence mikrofalowej (używając bezpiecznego kubka do kuchenek mikrofalowych) i podgrzewaj go przez dwie minuty.
  2. Podczas gdy woda będzie się nagrzewać, połóż masło na talerzu.
  3. Po tym jak mikrofalówka zakończy podgrzewanie wody, wyjmij filiżankę i zamiast niej włóż do mikrofali bloczek masła i zamknij drzwiczki.
  4. Ciepło i wilgoć z wody stworzą atmosferę idealną do zmiękczania masła, bez konieczności korzystania z włączonej mikrofalówki.
Softening Up Butter with Water
Zdjęcie: Ivy Dawned/ Flickr.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.