w , ,

Triki w kuchni sprawią, że staniesz się mistrzem gotowania

Oddzielenie białek od żółtek

Oddzielenie białek i żółtek jaj często pojawia się w przepisach kulinarnych, zwłaszcza podczas pieczenia. Dla tych, którzy nie radzą sobie z tym zadaniem, mamy super proste triki w kuchni, które pomogą zrobić to idealnie. Wszystko czego potrzebujesz to dwie oddzielne miski, jedna pusta plastikowa butelka na wodę i tyle jajek, ile wymaga przepis.

Zobacz także:  Wypij ten eliksir i wzmocnij swoją odporność w 5 minut
  1. Rozbij jajko do miski.
  2. Weź pustą butelkę po wodzie i delikatnie spróbuj „zassać” żółtko jajka do środka.
  3. Gdy Ci się uda, przenieś żółtko do osobnej miski.
  4. Powtórz tyle razy, ile potrzeba.
Getting That Yolk Like a Pro
Zdjęcie: @cillalaserochskriver/ Instagram.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.