w ,

Zdrowe wersje dań typu fast food

Sposób przygotowania

frytki
  • 500 g ziemniaków, 
  • 3 łyżek oliwy z oliwek bądź oleju słonecznikowego, 
  • 1 łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki soli, ⅓ łyżeczki pieprzu. 

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski. Jeśli ziemniaki są młode, to wystarczy je umyć i pokroić. W ich skórce jest zawarta największa ilość składników odżywczych. Następnie łączymy oliwę z przyprawami i zalewamy nimi ziemniaki. Wszystko mieszamy tak, by każda frytka była w przyprawie. Następnie nasze frytki wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut i gotowe! 

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.