w , ,

5 powodów by jeść fasolę szparagową

Fasolka szparagowa i por.
unsplash.com

Idealna dla wegetarian

Wielu wegetarian czy wegan stawia w swojej diecie na warzywa strączkowe, aby dostarczyć sobie za ich pomocą niezbędnego im białka, którego nie mogą sobie dostarczyć z mięsa. Fasola szparagowa jest tutaj produktem idealnym!

Zawiera w sobie białko, które ma bardzo zbliżoną strukturę do białka, które znajduje się w drobiu czy wołowinie. Dzięki temu możemy zadbać o zdrowe włosy, cerę oraz sprawne mięśnie bez konieczności sięgania po produkty mięsne!

Właściwości fasoli szparagowej idealnie sprawdzają się także u dzieci – szczególnie tych, które nie jedzą mięsa i produktów nabiałowych. Zawarta w fasoli witamina K zwiększa wchłanianie wapnia, które jest niezbędne dla zdrowych kości.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.