w , ,

5 powodów by jeść fasolę szparagową

Fasola szparagowa z łososiem oraz kaszą.
unsplash.com

Co można zrobić z fasolki szparagowej

Większość z nas kojarzy fasolkę szparagową głównie z tą, którą gotujemy, a następnie dodajemy do niej bułkę tartą czy masło. Nie jest to jednak jedyny sposób na spożywanie tego letniego przysmaku.

Właściwości fasoli szparagowej sprawiają, że warto jeść ją często i na różne sposoby. Możemy przygotować ją jako dodatek do makaronu, idealną zupę, w której znajdą się także ziemniaki bądź to taką, w której fasolka będzie grała główną rolę.

Możemy przygotować także szybką i prostą sałatkę. Wystarczy podgotować fasolkę i pokroić ją w paski. Następnie dodać posiekane pomidory, świeże liście szpinaku, pokrojoną fetę i wszystko zakropić oliwą – smacznego!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.