w , ,

5 powodów by jeść fasolę szparagową

Fasolka szparagowa w wiklinowym koszu.

Właściwości fasoli szparagowej sprawiają, że powinniśmy po nią sięgać tak często, jak to możliwe. Zarówno w świeżej, jak i mrożonej postaci jest wypełniona wartościami odżywczymi, o które powinniśmy dbać w naszej codziennej diecie.

Poznaj 5 głównych powodów, dla których powinieneś szukać fasolki na zakupach albo posadzić ją w swoim ogródku. To nie zwykłe sezonowe warzywo, ale prawdziwa kopalnia wartości odżywczych, którą w szczególności docenią kobiety w ciąży i cukrzycy.

Sama fasolka przywędrowała do Europy wraz z hiszpańskimi żeglarzami i już w XVI wieku stała się niezwykle popularna wśród Francuzów. Obecnie uprawia się ją właściwie na całym świecie – ceni się zarówno jej smak, jak i właściwości.

Praca przy stole.

Islandczycy potwierdzają: czterodniowy tydzień pracy działa

Nakładka wytwarzająca pot z prądu.

Ten gadżet zamienia pot w prąd