w ,

Nie pozwól nikomu trzymać tego w lodówce!

Bazylia
unsplash.com

Bazylia

Chłodzenie w lodówce spowoduje, że bazylia stanie się dużo szybciej zepsuta niż normalnie. Ponadto bazylia będzie wchłaniać wszelkie zapachy z innych produktów spożywczych znajdujących się w jej pobliżu.

Zobacz także:  Do 2050 roku trzykrotnie wzrośnie liczba niewidomych

Traktuj swoją bazylię w taki sam sposób, w jaki traktujesz kwiaty. Aby uzyskać najlepsze wyniki, trzymaj ją na zewnątrz lodówki. Martha Stewart twiedzi, że jeśli chcesz przechowywać bazylię przez możliwie jak najdłuższy czas, najpierw ją zbledź, a następnie zamroź.

Napisane przez Daniel

Student uczelni biznesowej, założyciel portalu Sztosowe.pl, pasjonat nauk przyrodniczych. Interesujący się zdrowym żywieniem, dbaniem o swoje ciało, sportem oraz psychologią. Autor licznych publikacji dotyczących zdrowia oraz urody.