w ,

Nie pozwól nikomu trzymać tego w lodówce!

Pomidor
unsplash.com

Pomidory

Wszyscy kochamy pomidory ze względu na ich wyśmienity smak, ale umieszczenie ich w lodówce spowoduje niestety jego utratę. Zimne powietrze w lodówce zatrzymuje proces ich dojrzewania. Jak wszyscy wiemy, dojrzewanie jest tym, co nadaje każdemu pomidorowi lepszy smak.

Zobacz także:  Co mówi o Tobie pozycja do spania

Zimna temperatura lodówki zmieni również teksturę pomidorów. Według Harolda McGee „O jedzeniu i gotowaniu”, chłód rozkłada błony w ścianach owoców. Aby uzyskać najlepszy smak trzymaj pomidory na zewnątrz, wewnątrz kosza lub miski na ladzie w kuchni lub spiżarni.

Napisane przez Daniel

Student uczelni biznesowej, założyciel portalu Sztosowe.pl, pasjonat nauk przyrodniczych. Interesujący się zdrowym żywieniem, dbaniem o swoje ciało, sportem oraz psychologią. Autor licznych publikacji dotyczących zdrowia oraz urody.