w , ,

Niesamowite właściwości skórki cytryny. Nigdy jej nie wyrzucaj

Cytryna i skórka z cytryny.

Cytryna jest częstym dodatkiem do potraw i napojów. Zimą wzbogaca smak ulubionej herbaty. Z kolei latem nadaje naszej wodzie orzeźwiającego smaku, dzięki któremu możemy ugasić palące pragnienie.

W cytrusach najbardziej cenimy ich sok – okazuje się, że niesłusznie. Właściwości skórki cytryny pokazują, że jest ona o wiele cenniejsza dla naszego zdrowia niż kwaśny sok! Sama cytryna zawiera niespełna 60 mg witaminy C w 100 gramach.

Jednak cytryna wraz ze skórką zawiera aż 160 mg witaminy C w 100 gramach! To prawie trzykrotnie więcej niż w przypadku cytryny bez skórki. Te liczby robią wrażenie i sprawiają, że zmieniamy sposób myślenia o tym produkcie!

Nie wyrzucaj go nigdy więcej. Sprawdź, kiedy może Ci się przydać i w jaki sposób powinieneś go używać. To może naprawdę wiele zmienić w naszym zdrowiu i sprawić, że w naturalny sposób poradzimy sobie z wieloma dolegliwościami!

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.