Cytryna jest częstym dodatkiem do potraw i napojów. Zimą wzbogaca smak ulubionej herbaty. Z kolei latem nadaje naszej wodzie orzeźwiającego smaku, dzięki któremu możemy ugasić palące pragnienie.
W cytrusach najbardziej cenimy ich sok – okazuje się, że niesłusznie. Właściwości skórki cytryny pokazują, że jest ona o wiele cenniejsza dla naszego zdrowia niż kwaśny sok! Sama cytryna zawiera niespełna 60 mg witaminy C w 100 gramach.
Jednak cytryna wraz ze skórką zawiera aż 160 mg witaminy C w 100 gramach! To prawie trzykrotnie więcej niż w przypadku cytryny bez skórki. Te liczby robią wrażenie i sprawiają, że zmieniamy sposób myślenia o tym produkcie!
Nie wyrzucaj go nigdy więcej. Sprawdź, kiedy może Ci się przydać i w jaki sposób powinieneś go używać. To może naprawdę wiele zmienić w naszym zdrowiu i sprawić, że w naturalny sposób poradzimy sobie z wieloma dolegliwościami!