
4. Dyniowe babeczki z jagodami lub malinami
Dania z dyni mogą być również fantastycznymi deserami! Do przygotowania naszych babeczek potrzebujemy jedynie 270 gramów mąki pszennej, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, 2 łyżeczek cynamonu, 120 gramów brązowego cukru, 3 jajek, 180 gramów rozpuszczonego oleju kokosowego, 250 gramów ugotowanej i zblendowanej dyni oraz 150 gramów malin bądź jagód. Z tych składników wyczarujemy naprawdę pyszne muffinki!
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Następnie łączymy ze sobą mokre składniki, czyli 3 jajka, wystudzony olej kokosowy oraz dynię. Łączymy składniki za pomocą miksera – używamy do tego niewielkich obrotów. Po chwili dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie mieszamy wszystko za pomocą miksera. Kiedy już uzyskamy w miarę jednolitą konsystencję, to do całości dodajemy owoce – mogą być w mrożonej postaci. Wszystko pieczemy w formach do babeczek przez 25 minut. Najlepiej podawać posypane cukrem pudrem!