w , ,

5 przepisów na dania ze szpinakiem, warzywem pełnych wartości odżywczych

Pesto ze szpinaku.

Szpinak, to warzywo, które przez wiele osób jest negatywnie postrzegane. Nie każdy lubi jego charakterystyczny posmak. Warto jednak pamiętać, że nie musimy spożywać tego warzywa w czystej postaci. Jeśli dodamy go do ulubionych potraw, to z pewnością zyskamy coś pysznego!

Dania ze szpinakiem mogą zasmakować również najmłodszym! Wystarczy włożyć do ich przygotowania odrobinę serca, wyobraźni i dobrego smaku a z pewnością znajdziemy grono osób, które pokochają tę zieleninę.

Warto też pamiętać, że szpinak zawiera niewielką ilość kalorii. W 100 gramach szpinaku znajdują się zaledwie 23 kalorie! Jest to także warzywo, które możemy kupować przez cały rok – zarówno na świeżo, jak i w postaci mrożonek.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.