w

Świąteczne tradycje z różnych zakątków świata – poznaj je bliżej

Świnki z marcepanu.
foodmag.pl

Duńska świnka z marcepanu

Główną tradycją w Danii jest przygotowanie przez gospodynię specjalnej potrawy, jaką jest budyń z ryżem. Jednak najważniejszy w całej potrawie jest niewielki migdał, który zostaje ukryty w budyniu.

Ten, kto go znajdzie otrzymuje od gospodyni nagrodę w formie świnki z marcepanu. Ma mu ona zapewnić szczęście oraz dobrobyt w nadchodzącym roku.

Napisane przez Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.