in ,

Zdrowotny wpływ kiszonek na organizm

Jakie zalety ma spożywanie kiszonek? 

Zdrowotny wpływ kiszonek na organizm

W Polsce kiszonki istnieją od zawsze. Aż trudno uwierzyć, że są kraje, w których kiszone warzywa uważane są za zepsute i po prostu wyrzucane. Na szczęście świadomość społeczeństwa rośnie, ponieważ naukowcy zwracają uwagę na wpływ kiszonek i zdrowotnych właściwości fermentacji żywienia dla poprawy naszego zdrowia. 

Chrupiące, kwaśne, intensywne w smaku warzywa stają się nieodłącznym elementem dbania o zdrowie.

Naukowcy wskazują, że za sprawą fermentacji dochodzi do rozkładu antyodżywczych fitynianów – dzięki temu znacznie zwiększa się przyswajalność składników odżywczych

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.