
Biszkopty w czekoladzie z kolorową posypką
Do przygotowania tego deseru potrzebujemy: 1 szklanki mąki pszennej, 1 szklanki cukru, 4 jajek, 2 łyżeczek proszku do pieczenia i szczypty soli. Potrzebujemy również tabliczki dowolnej czekolady i posypki. Najpierw oddzielamy białka od żółtek.
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Zaczynamy od największych obrotów i kontynuujemy aż do momentu, w którym jajka nie będą spływały z brzegów misy. Następnie partiami dodajemy cukier. Później żółtka.
Na końcu mąkę oraz proszek do pieczenia. Biszkopty wylewamy do dowolnych form i pieczemy przez 20 minut w 170 stopniach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Część biszkopta zanurzamy w czekoladzie, dodajemy posypkę i gotowe. Jesienne desery mogą wyglądać kolorowo i być atrakcyjne w oczach dzieci!