in , ,

Pokrzywa zwyczajna – zastosowania, których nie znałeś

Zupa z pokrzywy.
unsplash.com

Zupa i jajecznica

Choć dla wielu może nie brzmieć to, jak najciekawsze połączenie, to pokrzywę zwyczajną możemy również stosować w naszej kuchni! Idealnie sprawdzi się, jako dodatek do jajecznicy – wystarczy ją posiekać, podsmażyć na maśle i dodać jajka.

Wówczas nieco nas wyciszy, ale i doda nam energii do działania w kolejnym dniu. Pokrzywa zwyczajna reguluje bowiem funkcjonowanie naszego układu nerwowego i usprawnia radzenie sobie ze stresem.

Możemy także przygotować zupę z pokrzywy podsmażając ją na maśle, a następnie dodając ją do bulionu. Ma charakterystyczny smak, ale jej zdrowotne właściwości mogą przekonać wiele osób do tego, by po nią sięgać.

Zobacz także:  Kremy do twarzy na zimę: Jak wybrać najlepsze dla Twojej skóry?

Written by Redakcja Sztosowe

Redakcja portalu zdrowotnego, skupia się na dostarczaniu rzetelnych i aktualnych informacji dotyczących szeroko pojętego zdrowia. Zespół tworzą pasjonaci i specjaliści z różnych dziedzin medycyny, dietetyki oraz psychologii, którzy łączą wiedzę naukową z praktycznymi poradami, aby wspierać czytelników w dążeniu do lepszego samopoczucia i zdrowego stylu życia. Dzięki zaangażowaniu w promowanie zdrowia publicznego i prewencji chorób, portal stał się cenionym źródłem inspiracji dla osób szukających sprawdzonych sposobów na poprawę jakości życia.