w , ,

Przepis na piernik staropolski, dojrzewający w Twojej lodówce przez kilka tygodni

Upieczone pierniczki.

Zbliżające się Święta sprawiają, że mamy jeszcze większą ochotę, by sięgnąć do rodzinnych tradycji i móc ponownie poczuć się, jak dziecko. Piernik staropolski przywodzi na myśl najlepsze wspomnienia i sprawia, że magia Świąt unosi się wokół nas.

Jego przygotowanie znacznie różni się od standardowych pierniczków, które nadają się do spożycia już po kilkudziesięciu godzinach od ich przygotowania. Nasz piernik dojrzewa tygodniami w lodówce po to, by w Boże Narodzenie zachwycić smakiem, aromatem i idealną konsystencją.

Jeśli wydaje Ci się, że ciasto, dojrzewające tygodniami w lodówce niczym nie różni się od standardowego, to jesteś w błędzie. Wypróbuj ten przepis, a zarówno Ty, jak i Twoi znajomi czy rodzina zauważycie różnicę.

Później nie będziecie chcieli już wracać do innych przepisów. Ten zostanie w Waszej pamięci na długie dni. Przygotowane pierniczki będą również nadawały się do tego, by móc je ozdobić za pomocą królewskiego lukru!